Lisa Das op koers voor titel Miss Beauty Noord-Brabant

09 mrt 2022, 10:54 Nieuws
lisa das credits bluesh media
Bluesh Media
De Oerlese Lisa Das (20) strijdt op 13 maart in een finale met 16 andere meiden om de titel Miss Beauty Noord-Brabant. De winnares daarvan gaat door voor de landelijke titel.
Jaarlijks melden zich honderden meisjes aan om tot mooiste gekozen te worden van de categorie Miss Teen (15 t.e.m. 18 jaar) of Miss Beauty (19 t.e.m. 27 jaar). Voor dit jaar waren het er meer dan driehonderd. Lisa zit op Instagram en werd daar opgemerkt door een voormalige deelneemster aan de verkiezing. Die vroeg haar om zich aan te melden. Het voordeel voor Lisa was, dat ze hierdoor al meteen bij de beste honderd deelnemers zat.

Casting

In december vond in Etten-Leur de casting plaats. In drie rondes moesten de dames zich aan een tienkoppige jury presenteren. “De eerste ronde was op de catwalk op hoge hakken. De tweede ronde nog een keer, maar dan in bikini en weer op hoge hakken de missen-pose aannemen. Na deze ronde viel er al een aantal meiden af. In laatste ronde kreeg je in het Engels een vraag. Mijn vraag was: Hoe zou je de wereld kunnen verbeteren? Mijn antwoord was: de wereld minder vervuilen en op waterstof in plaats van benzine gaan rijden.”

Valentijn

Toen kwam er een spannend moment voor de deelnemers: de uitreiking van de sjerpen! Er gingen er 20 naar de categorie Miss Teen en 20 naar Miss Beauty. “Dat was heel spannend. Ik geloofde er niet meer in, maar de allerlaatste sjerp was voor mij. Daar was ik heel blij mee.” Sindsdien waren er met regelmaat challenges voor de meiden, zoals een Valentijn-challenge. “Iedereen moest daarvoor een foto van zichzelf insturen. Van alle inzendingen koos de jury er per provincie één uit die op de Instagrampagina van Miss Beauty kwam. Die challenge heb ik gewonnen.”

13 maart finale

Op 13 maart vindt de finale plaats waar in totaal 17 Brabantse schonen strijden om de titel Miss Beauty. “Samen beginnen we de finale met een openingsdans. Dan is er een voorstelronde, een bikinironde en een ronde waarbij we in een lange galajurk op de catwalk lopen. Daarna gaat de jury in overleg wie door mogen naar de zogenaamde hashtagronde. In deze laatste ronde krijg je een kaartje met daarop 2 hashtags. Dat zijn onderwerpen uit de actualiteit waaruit je er een moet kiezen. Daarvan moet je zeggen waar het over gaat, of je er positief of negatief tegenover staat en hoe je het kan verbeteren of oplossen.”

Linda Foundation

Overal zijn punten mee te scoren voor de eindklassering. Dat geldt ook voor het ophalen van geld voor de Linda Foundation. ”Die zet zich in voor arme gezinnen met kinderen. Daarvoor heb ik een loterij georganiseerd die ik via Facebook en Instagram heb gepromoot. De 12 prijzen zijn geschonken door lokale middenstanders. De loterij heeft 70 euro opgebracht voor de Linda Foundation. Ook loopt er nu een emballageactie bij de Albert Heijn in ’t Look. Ook daarvan gaat de opbrengst naar de foundation.”

Tigerbody

In het dagelijks leven is de Oerlese beauty student aan de Universiteit van Tilburg. “Ik volg er de bachelor Entrepreneurship and Business Innovation, in goed Nederlands is dat ondernemerschap. Ik ben nu tweedejaars. Daarnaast run ik een eigen bedrijfje in damessportkleding en voedingssupplementen. Bestellen kan via de website tigerbody.nl.” Als ze klaar is met haar studie, wil ze haar bedrijf verder uitbouwen. “Zelfstandig ondernemer worden is wel mijn droom. Mocht dat met Tigberbody niet lukken, dan begin ik iets anders.”
lisa das credits vermeeren photography
Maar eerst staat de finale om de titel Miss Beauty Noord-Brabant op het programma. Er kan nog gestemd worden tot 13 maart. Dat kan per sms: “Poll Noordbrabant Lisa D” naar 3010. Dit kost € 1.10 per ontvangen bericht.