Café Brein van start in Veldhoven

18 sep , 9:39 Nieuws
veldwijzer logos
Na onder meer Valkenswaard, Eindhoven en Helmond krijgt ook Veldhoven een Café Brein. De eerste periodieke bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) vindt op 2 oktober plaats in De Veldwijzer.
De Veldhovenaren Karin van Ham en Dick Sijtsma zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van NAH. Samen met sociaal werker Jolanda Kennis van Cordaad Welzijn zijn zij initiatiefnemers van Café Brein. Eerder stond het tweetal al aan de wieg van een maandelijks inloopspreekuur en een lotgenotengroep voor de doelgroep in Veldwijzer. Mensen met NAH kunnen er hun verhaal kwijt en wisselen ervaringen uit.
De prikkelarme bijeenkomsten van Café Brein aan de Sterrenlaan 15 kennen steeds een thema en hebben een vaste indeling. Vanaf 19.00 uur is de inloop met koffie en thee. Om 19.30 uur is er een half uur ingeruimd voor een spreker die een lezing geeft of over het thema vertelt. Na de pauze is er vanaf 20.30 uur gelegenheid tot het stellen van vragen. In de bijeenkomst van 2 oktober worden de ervaringsdeskundigen Van Ham en Sijtsma geïnterviewd. Tijdens deze informatieve avonden zijn naast mensen met NAH ook hun partners, vrienden, mantelzorgers, familie en professionals welkom. Er zijn al voor het gehele jaar data vastgelegd.