Opfriscursus rijvaardigheid 50-plussers

18 sep , 10:38 Nieuws
vsv
Stichting Veldhoven Samen Verkeersveilig (VSV) houdt in samenwerking met de gemeente Veldhoven op vrijdag 15 november een opfriscursus voor inwoners van 50 jaar en ouder. Doel van de opfriscursus is het verschaffen van inzicht in het rijgedrag van de deelnemer. Aanmelden kan nu al.

Wat houdt de opfriscursus precies in?

Automobilisten van 50 jaar en ouder kunnen op deze dag onder toezicht van een speciaal opgeleide autorijinstructeur in de eigen auto een rijtest afleggen, waarna de instructeur na afloop van de rit de cursist een aantal praktische tips aan de hand zal doen in een persoonlijk gesprek, mocht dat nodig zijn. Aanwijzingen, die enkel tot doel hebben een deelnemer te helpen om tot een (nog) beter rijgedrag te komen. Daarnaast zal tijdens de cursus ook aandacht worden geschonken aan de verkeerstheorie (m.n. aan de nieuwste verkeersregels), de kwaliteit van de ogen en een gehoortest.

Geen rij-examen!

Wat voor veel mensen erg belangrijk is om te weten: de rijvaardigheidstest tijdens de Opfris-cursus is beslist geen rijexamen en heeft dus ook geen enkele consequentie voor het bezit van het rijbewijs. Het is beslist niet zo, dat iemand zijn of haar rijbewijs kan verliezen. Alles wat een instructeur waarneemt blijft vertrouwelijk tussen hem en de cursist. De rit is enkel bedoeld om automobilisten, die al wat langere tijd hun rijbewijs bezitten, een eerlijk inzicht te geven in hun rijgedrag. In de loop van de jaren kunnen er immers in hun rijstijl onmerkbaar storende foutjes zijn geslopen. Ook is het verkeer sindsdien flink veranderd en drukker geworden. De cursus is een vorm van bijscholing. Alle deelnemers krijgen na afloop een deelnamecertificaat overhandigd.
Wetenswaardigheden over de opfriscursus
¨       De cursus duurt een halve dag. Er is plaats voor 30 mensen in de ochtend en 30 mensen in de middag.
¨       U dient te beschikken over een geldig rijbewijs B of BE.
¨       Het is geen examen, deelname heeft geen enkele consequentie voor uw rijbewijs.
¨       De kosten bedragen € 15,00.
¨       Locatie: gebouw Dorpscentrum d’Ouw School, Oude Kerkstraat 18, 5507 LC Veldhoven.
Aanmelden
U kunt zich voor deze opfriscursus aanmelden via de website van de stichting.