Dahliavereniging De Jonge Stek heeft met Veldhovense Mario Nederlands kampioen Dahliakweken

17 sep , 18:23 Nieuws
mario
Mario van den Hurk (62) is afgelopen weekend uitgeroepen tot Nederlands kampioen Dahliakweken. Dat gebeurde tijdens het Nederlands kampioenschap dat in het Brabantse Eerde werd gehouden.
Mario is al 24 jaar een hooggewaardeerd lid van De Jonge Stek. Hij werkt in de groenvoorziening bij Ergon en woont in een huis van Lunet in Veldhoven. Daar heeft Mario een tuintje dat hij bijhoudt. In de groenvoorziening ruimt hij onder meer blad op en snoeit bomen. Tot voor 2 jaar was hij van begin april tot eind oktober elke maandagavond op de tuin van De Jonge Stek te vinden. “In het voorseizoen hield hij de paden tussen de dahliarijen netjes en in het naseizoen ruimde hij het blad op. Het hele seizoen hield hij de tuin netjes. Door een lichamelijk ongemak lukt hem dat sinds 2 jaar niet meer”, vertelt voorzitter Bart van Gerwen. Ook op zaterdagen is Mario van de partij als de donateurs een bosje dahlia’s komen halen. “Voor hen zet Mario de lekkerste koffie van Veldhoven”, zegt Bart.
Elk jaar neemt De Jonge Stek deel aan het NK Dahliakweken. Afgelopen donderdag reed Bart met 2 vrachten dahlia’s naar Eerde. Ook namens Mario deed een vaas met dahlia’s mee om de prijzen. Uit zeker 30 inzendingen uit het hele land kregen de dahlia’s van Mario het hoogste puntenaantal toegekend door de jury. Daarmee is hij de nieuwe Nederlandse kampioen.    
Zaterdag wordt op de tuin nog een klein feestje gevierd waar Mario het stralende middelpunt zal zijn. De enorme Prins Bernardbeker zal dan ook te bewonderen zijn. Maar niet lang; hij krijgt voor een jaar een plekje in de gezamenlijk woonkamer van het huis waarin Mario woont.