Week van de toegankelijkheid in De Schalm

19 sep , 18:21 Nieuws
schalm 2
Van 7 t/m 12 oktober is het de week van de toegankelijkheid. De Schalm is al langere tijd bezig om het theater zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. In deze week wordt daar extra aandacht aan besteed.
Op woensdag 9 oktober is er een bijzondere avond waarin toegankelijkheid voor doven en slechthorenden centraal staat. Het wordt een unieke ervaring die de werelden van muziek, gebarentaal en theater samenbrengt. De avond is gratis bij te wonen.  
De avond begint met een gebarencafé waar tolken rondlopen, zodat iedereen met elkaar in contact kan komen.
Het hoofdprogramma begint om 20.30 uur en bevat onder anderen een optreden van SIGNer-songwriter Ilse Jobse. Ilse stond afgelopen jaar op Lowlands met haar muziek waar ze honderden mensen kennis heeft laten maken met het genre.
Ze creëert een unieke ervaring waarin je haar kunt zien, voelen en horen. Ilse's doel is om op een creatieve manier haar verhaal te delen en bruggen te slaan tussen de dove en horende wereld. Meer informatie vind je op de website: Doofgewoon naar Theater — Gratis toegankelijk | De Schalm
Het theater wil dit zo breed mogelijk uitzetten, niet alleen voor mensen die doof of slechthorend zijn, maar juist ook voor mensen die dit niet zijn. Om ze met elkaar in contact te laten komen, maar ook om te laten zien hoe je met kleine aanpassingen een groot verschil kan maken. Het is dus ook voor bedrijven heel relevant.