Twan Demin bezorgt Marvilde met hattrick overwinning bij Lindenheuvel

De eerste proeve van bekwaamheid is goed afgelegd door Marvilde, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.

Het vrijblijvende deel van de voorbereiding is voorbij voor de amateurvoetballers. Voor Marvilde betekent dat, dat de eerste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker op de rol staat, uit bij Lindenheuvel/Heidebloem in Geleen. Lindenheuvel speelt net als Marvilde in de tweede klasse. Het spel was, zeker in de tweede helft, niet altijd even goed, maar uiteindelijk ging Marvilde met een, over 90 minuten gezien, verdiende overwinning terug naar Veldhoven. Grote man was Twan Demin die alle doelpunten voor zijn rekening nam in de met 1-3 gewonnen wedstrijd.

Op een lastig te bespelen veld, het gras was minimaal één cm te lang, was Marvilde gedurende de eerste helft bijna nagenoeg alleen maar in de aanval. Lindenheuvel hing achterover en wachtte op een enkele mogelijkheid om te counteren. Marvilde was vooral over de rechterkant een aantal keren gevaarlijk, maar telkens kwam de voorzet net niet bij de spitsen terecht. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Spelbeeld onrustig

In de tweede helft ging de strijd meer gelijk op. De thuisploeg wilde ineens ook aanvallen, maar de eerste grote kans was voor Marvilde. Acht minuten na de rust gaf Clint van Doorn de bal vanaf de rechterkant voor en Twan Demin schoot deze vanaf 13 meter midden voor het doel in de kruising. Gezien de eerste helft leek Marvilde hiermee de wedstrijd al te beslissen, maar niets was minder waar. Drie minuten later mocht Marchello Paterek vanaf de rechterkant alleen richting Sam van Rooij gaan en hij plaatste de bal rustig onder de Marvilde-doelman in het doel, 1-1. Hierna werd het spelbeeld erg onrustig. Geen van de teams kon het heft in handen nemen. Een kwartier voor het einde leverde een duw in de rug bij Twan Demin een vrije trap op 22 meter iets links van de as op. Twan plaatste deze prima over de muur net naast de paal in het doel, 1-2. Met deze stand bleef de strijd spannend, zonder dat de thuisploeg tot grote kansen kwam, maar Marvilde vond nog altijd niet de rust om de wedstrijd echt in het slot te gooien. De beslissing kwam pas in de 90e minuut toen Sander Megens vanuit een ingooi aangespeeld werd, goed wegdraaide en vanaf de achterlijn aan de rechterkant de bal terug gaf. Twan Demin nam deze net binnen het strafschopgebied aan en na een korte dribbel zorgde hij voor de 1-3 met een schot tussen een aantal verdedigers door.

De eerste proeve van bekwaamheid is goed afgelegd door Marvilde, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. De andere wedstrijd in de poule werd door Wilhelmina’08 (uit Weert 1e klasse) gewonnen van Venhorst (2e klasse) met 2-0. A.s. zaterdag speelt Marvilde om 19:30 uur thuis tegen Wilhelmina’08.