Joep van Limpt (13) van KoryoSports naar Europees Kampioenschap

Joep van Limpt en Niëlle Vroegh

Joep van Limpt van de Veldhovense taekwondovereniging KoryoSports is de enige van de Nederlandse selectie die uitkomt op het Europees Kampioenschap in Estland.

Tijdens de Multi European Games in Sofia, Bulgarije, wist Joep van Limpt een bronzen medaille te behalen. Door zijn wedstrijdresultaten tijdens de cadettenperiode wist Joep een ticket af te dwingen voor deelname aan het Europees Kampioenschap. Dat wordt op 25 augustus in Tallinn, Estland gehouden.

Sofia

Een dik half jaar na het eerste G-1 kampioenschap in Sofia werd de Multi European Taekwondo Games het 2e huzarenstukje in 2021 met een groot internationaal deelnemersveld. De cadetten konden zich bij het behalen van een podiumplaats plaatsen voor het Europees kampioenschap. Drie sporters van Koryo namen deel aan dit kampioenschap: Joep van Limpt en Niëlle Vroegh bij de cadetten en Robin Didden bij de senioren. Joep won de 1e ronde tegen Bulgarije met point gap, 8-28. Ook de 2e wedstrijd, 24-4, tegen Griekenland, werd vroegtijdig beëindigd met weer een point gap (20 punten verschil). Helaas verloor Joep de semifinale tegen Ukraine. Wel verdiend brons behaald op een toernooi waar vrijwel alle Balkan sporters het afgelopen jaar door zijn gegaan met wedstrijden.

Niëlle (11) won de 1e partij tegen Duitsland met 12-2. In de kwartfinale verloor Niëlle onterecht van Griekenland door foutieve scheidsrechterlijke beslissingen. Dit is achteraf gerectificeerd door de hoofdscheidsrechter van de World Taekwondo Federatie maar levert geen erkende podiumplaats op. Hierdoor miste Niëlle een vrijwel zekere kwalificatie voor het Europees Kampioenschap. Heel erg sneu voor het Veldhovense talent want ze hoort absoluut thuis op het EK.

Robin Didden wist bij de senioren vrouwen haar 1e partij te winnen met een mooi puntenverschil van 12- 3. Helaas verloor ze in de kwartfinales van Duitsland met 8-0 doordat ze, bleek achteraf, haar voetwreef gebroken had en zodoende amper in de wedstrijd kon komen.

Niettemin kijken de sporters en coach Anthony Wijnhoven en Chantal van Dorst terug op een geslaagd begin van het topsportseizoen. De volgende stap is het EK in Estland waar Joep als enige cadet van Nederland dankzij zijn succesvolle resultaten aan mag deelnemen.

Open Estland

Op 28 augustus doen Joep en Niëlle mee aan de Open Estland, een internationaal E1 kampioenschap.