Floor Kersmakers district kampioen turnen dames pupil niveau 4

Foto: GV Voorwaarts

Zondag 26 mei werden in Valkenswaard de districtsfinales turnen dames gehouden. GV Voorwaarts uit Veldhoven nam deel met een aantal jonge leden.

Door Ad van den Boogaard

Bij de pupillen niveau 4 hadden zich voor GV Voorwaarts Floor Kersmakers, Femme van Zantvoort, Eva Laurs en Emma Hodiamont geplaatst voor deze finale voor meisjes geboren in 2014.
In een spannende strijd wist Floor zich al snel te onderscheiden van de andere turnsters door zeer nette en vloeiende oefeningen te demonstreren. Op het onderdeel sprong en brug wist ze in dit sterke veld de hoogste scores te noteren. Uiteindelijk werd haar totaal score 49.225 punten hiermee behaalde ze een gedeelde eerste plaats in de categorie pupillen niveau 4. Super knap van Floor.

Floor Kersmakers

Femme turnde ook een zeer nette wedstrijd, ze werd 9de met een totaal van 46.875 punten. Eva kwam uit op een hele mooie 14de plaats met een totaal van 43.175 punten. Emma moest een flinke fout incasseren op sprong. Hierdoor ging haar gemiddelde op dit toestel enorm naar beneden. Emma werd 24ste met 37.700 punten.
In het supplement junioren D turnden in deze finale voor GV Voorwaarts Sam Reijrink, Marit Holten en Myrthe Dieben.
Myrthe had deze wedstrijd de beste kaarten van het drietal. ze draaide een mooie constante wedstrijd en  werd 15de met een totaal van 42.350 punten. Sam had pech op het eerste toestel vloer en moest hier flink incasseren. Hierdoor kwam ze niet lekker meer in de wedstrijd. Ze werd 22ste met 40.350 punten. Marit herstellende van een knie blessure, turnde deze wedstrijd maar drie toestellen om weer veilig op te bouwen. Ze behaalde haar gestelde doelen en kan hierop tevreden terug kijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen