Marvilde maatje te groot voor arm De Weebosch

30 sep , 11:38 Sport
marvilde 2
Zondag 29 september trad Marvilde aan in en tegen De Weebosch. Het werd echter nooit een echte wedstrijd en de thuisclub mocht uiteindelijk blij zijn dat het scorebord de eindscore aankon.
Door Peter Verstappen
Vanaf de eerste minuut was het veldoverwicht van Marvilde gigantisch en kwam De Weebosch eigenlijk nooit echt goed van de eigen helft af. Dit leverde uiteindelijk in de 15e minuut de eerste grote kans op. Vincent Bartholomeus pikte de bal aan de linkerkant in de verdediging op en gaf een perfecte bal richting de as van het veld. Hier was Ruben Dillen met zijn grote teen net eerder bij de bal dan de laatste verdediger. Hierdoor had Ruben vrije doorgang naar het doel van De Weebosch. Net buiten het strafschopgebied schoot hij op doel, maar doelman Stan Pauly kon redden, de rebound van Sem van Rhee ging over het lege doel. Twee minuten later schoot Jens Kantelberg net binnen het strafschopgebied en ook nu had Pauly een goed antwoord. De corner die hierna genomen werd door Jorg Vroomen aan de linkerkant werd bij de 2e paal ingetikt door Vincent Bartholomeus, 0-1. Acht minuten later gaf Jorg Vroomen een lange bal richting de rechter cornervlag. Zineddine Rafiki kon deze net binnen houden en een perfecte voorzet geven. Op vijf meter midden voor het doel stond Vincent Bartholomeus volledig vrij en had dan ook geen moeite om de 0-2 binnen te koppen. Tien minuten voor de rust kopte Max van Avezaath van dichtbij een vrije trap vanaf de linkerkant van Jorg Vroomen net over het doel. In de 39e minuut nam Jens Kantelberg een corner aan de rechterkant die door Vincent Bartholomeus bij de tweede paal (nadat de keeper onder de bal doorgegaan was) hard over het doel werd geschoten. Vincent zou het in de tweede helft schitterend beter doen. Vijf minuten voor de rust zorgde Ruben Dillen voor de 0-3 ruststand. Hij pikte de bal op het middenveld op en mocht opkomen tot ongeveer 23 meter. Hier besloot hij op doel te schieten en was daarmee dus succesvol.
De tweede helft was nog maar 5 minuten oud toen de ruststand al verdubbeld was. In de 47e minuut schoot Stan Janssen (in 6 jaar nooit gescoord voor Marvilde) van 20 meter over doelman Pauly de 0-4 in het doel. Eén minuut later speelde Sem van Rhee zich mooi vrij in het strafschopgebied en wipte de bal vanaf de grond heel mooi over de doelman in het verlaten doel, 0-5. In de 50e minuut was er een weggewerkte hoekschop vanaf rechts van Jens Kantelberg die weer terug ging naar Jens. Zijn voorzet werd net voorbij de tweede paal schitterend ineens op de slof genomen door Vincent Bartholomeus en verdween in het dak van het doel, 0-6. Marvilde bleef gretig en op dit moment leek Marvilde hard op weg naar de dubbele cijfers, maar mede door 5 wissels binnen het uur, bleef dit de thuisclub bespaard. In de 63e minuut werd de bal na een combinatie in het strafschopgebied tussen Michael Creemers en Tim Wilting teruggelegd op Stan Janssen die vanaf de rand van het strafschopgebied zijn 2e van de middag binnenschoot. De tweede van Ruben Dillen kwam in de 77e minuut en was vergelijkbaar met de 2e van Stan Janssen. Rand 16 in de verre hoek, 0-8.
We kunnen wel zeggen dat Marvilde een perfect begin van de nieuwe competitie te pakken heeft. Twee keer gespeeld, twee keer gewonnen met doelcijfers van 11 voor en 0 tegen. Op doelsaldo gaat Marvilde aan kop in de stand samen met Casteren en Netersel. Volgende week komt SDO’39 uit Lage Mierde op bezoek in Veldhoven. SDO’39 heeft 2x verloren, toevallig van beide andere koplopers dus zal minder tevreden zijn over de start van de competitie.
Opstelling Marvilde: Sven Steevens, Len Wijnands (60. Liam Jansen), Luc Martens (56. Caemen Lieveld), Jorg Vroomen, Max van Avezaath, Jens Kantelberg (56. Tim Wilting), Stan Janssen, Zineddine Rafiki (46. Michael Creemers), Vincent Bartholomeus, Sem van Rhee (59. Robin Everstijn), Ruben Dillen