Onder begeleiding werken aan een gezonde leefstijl

Foto: B-fysic

Op een verantwoorde en duurzame manier aan een gezondere levensstijl werken onder begeleiding van een
leefstijlcoach. Dat is het principe van het Coaching op Leefstijl programma (COOL). B-Fysic Fysiotherapie & Ergotherapie biedt dit programma sinds het begin van dit jaar aan.

Uit onderzoek blijkt dat op dit moment 50% van de Nederlandse volwassen bevolking overgewicht of obesitas heeft. Deze hoge percentages zijn hoofdzakelijk te herleiden aan ongezonde voeding en onvoldoende lichaamsbeweging. Voor veel mensen is gezond(er) leven een grote wens, maar is de stap er naar toe vaak (te) lastig. Voor velen eindigt een dieet vaak in teleurstelling en frustratie en is voldoende bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Helemaal wanneer er sprake is van (een verhoogde kans op) diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten of  overgewicht / obesitas is de nood van een gezondere leefstijl hoog.

Voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, is het Coaching op Leefstijl programma ontwikkeld. Dit 2 jaar durende programma richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het veranderen van de leefstijl. Het programma wordt begeleid door zogenaamde Leefstijl Coaches. Deze coaches zijn speciaal opgeleid om mensen op een verantwoorde manier gezonder te laten leven.

Het programma

Tijdens het programma worden er zowel groepsbijeenkomsten als individuele sessies ingezet om de deelnemers zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Lucy Sietsma, Leefstijl Coach bij B-Fysic Gestel ervaart dat “de groepsbijeenkomsten de puzzelstukjes zijn met informatie voor een gezonde leefstijl. Aan het einde van het traject is de puzzel compleet en weet je als deelnemer precies hoe je het moet aanpakken.” Individuele coachsessies zet Sietsma in als een meetpunt, om te kijken hoe het gaat met het toepassen van alle informatie en handvatten die de deelnemers hebben gekregen en of ze nog ergens tegenaan lopen. Anique Giesbertz, Leefstijl Coach bij B-Fysic de Bolzen ervaart dat het programma effectiever is dan bijvoorbeeld alleen een dieet of een abonnement bij de sportschool. “Dat komt doordat dit programma alle onderdelen van de leefstijl aanpakt zoals structuur, voeding, bewegen, slaap, inspanning en ontspanning. Ook besteden we aandacht aan stressmanagement.”

Verzekerd vanuit het basispakket

COOL is een initiatief van zorgverzekeraar CZ. Het programma zet in op “voorkomen in plaats van genezen”. Door mensen bewust te maken van hun ongezonde levensstijl kan voorkomen worden dat er op een later moment gezondheidsklachten ontstaan. Omdat het programma effectief is getest in de pilotfase heeft de zorgverzekeraar besloten het programma te vergoeden uit het basispakket. Ook andere zorgverzekeraars zoals VGZ hebben dit ondertussen overgenomen. Om in aanmerking te komen voor het programma is er een verwijzing vanuit de huisarts nodig.

Coaching op Leefstijl in Veldhoven, Eindhoven en Geldrop

Bij B-Fysic Fysiotherapie & Ergotherapie kunt u terecht bij een van onze 2 Leefstijlcoaches: Anique Giesbertz,
B-Fysic De Bolzen (Veldhoven) of Lucy Sietsma, B-Fysic Gestel (Eindhoven) en B-Fysic Coevering (Geldrop).

Voor meer informatie over het Coaching op Leefstijl programma, maak een afspraak met uw huisarts of neem contact op met een van onze coaches: [email protected] of [email protected]

https://www.b-fysic.nl/coaching-op-leefstijl/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen