Zoo Veldhoven in de verkoop

Foto: Veldhoven.nieuws

Eigenaar Richard Loomans heeft zijn dierenpark in de stille verkoop staan. Een geschikte kandidaat kan het park overnemen voor 5 miljoen euro.

Zoo Veldhoven aan de Wintelresedijk staat al bijna een jaar te koop bij een makelaar die gespecialiseerd is in bedrijfsmatig vastgoed in de recreatiesector. Loomans kocht het park in 2013 na het faillissement van het Nederlandse Opvangcentrum Papegaaien (NOP). Hij startte een grote renovatie en maakte er een goed lopend dierenpark van. Op het 17 hectare grote terrein zijn zo’n 2000 dieren te bewonderen waarvan het grootste deel bestaat uit papegaaien.

Eind 2016 probeerde een Belgisch koppel het park over te nemen. Dat kon echter niet aan de betalingsverplichtingen voldoen waarna de koop ontbonden werd. Ook het plan om het park over te doen aan zijn 2 dochters en schoonzonen ging uiteindelijk niet door.

Crowdfunding

Door de coronacrisis is het park noodgedwongen maandenlang dicht geweest. Financiële problemen doemden op. Die werden opgevangen door onder meer een crowdfundingactie die zo’n 40.000 euro opbracht, en hulp van lokale supermarkten die fruit en groenten kwamen leveren waarmee het papegaaienvoer kon worden aangevuld. Dat betrof groente en fruit dan net niet meer goed is voor de consument, maar wat nog wel door de dieren gegeten kan worden zoals om sla, komkommers, paprika’s, tomaten, appels, bananen en peren.

Goede kandidaat

Omdat Loomans het op termijn wat rustiger aan wil gaan doen, zoekt hij nu een koper voor zijn park. Haast heeft hij er niet mee, zegt hij desgevraagd. Met alle plezier zet hij het park nog een jaar of 10 à 15 voort, maar als zich nu een goede kandidaat aandient, zou dat niet verkeerd zijn. Kandidaten kunnen hun belangstelling kenbaar maken via de website van Van de Loosdrecht Makelaars. In Zoo Veldhoven gaan ondertussen de werkzaamheden en investeringen gewoon door. Momenteel wordt er onder meer gewerkt aan een nieuw multifunctioneel gebouw waarin straks de souvenirwinkel en kantoren komen.

Zoo Veldhoven is vanwege de winterperiode nu gesloten. Het nieuwe seizoen start op 1 maart 2022 mits corona niet alsnog roet in het eten gooit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen