Waterstoftankstation geopend in Veldhoven

Het nieuwe waterstoftankstation aan De Run.
Het nieuwe waterstoftankstation aan De Run.
Foto: Frits Morrema

Op feestelijke wijze is donderdag 23 juni aan De Run een waterstoftankstation geopend. Het is het vierde waterstoftankstation van TotalEnergies in Nederland.

Het station is te vinden aan De Run op een terrein van de VDL Groep. In 2013 is het op de Automotive Campus in Helmond gebouwd voor het doen van testen. Toen was het het eerste waterstoftankstation in de Benelux dat was uitgerust met een elektrolyse-systeem. Daarbij kunnen  zowel voertuigen op 350 bar als voertuigen op 700 bar tanken.

Het is nu uitgegroeid tot een volwaardig publiek station dat commercieel wordt uitgebaat. Klanten kunnen er zowel personenauto’s (700 bar) als zware voertuigen zoals bussen en vrachtwagens (350 bar) voltanken met de duurzame brandstof.

Het nieuwe station werd geopend in aanwezigheid van algemeen directeur van TotalEnergies Marketing Nederland, Robert Joore, project manager Mobiliteit van WaterstofNet, Stefan Neis, Nathalie Baras, retail directeur van TotalEnergies Marketing Nederland en Mariëlle Giesbertz, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Veldhoven.

waterstofauto

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen