Website UNA daagt uit ‘Wie kent ze nog‘ (column Thieu Vlemmix)

1960 UNA in stadion De Goffert in Nijmegen
1960 UNA in stadion De Goffert in Nijmegen
Foto: Thieu Vlemmix

Onbestemde berichten over corona gonzen continue de wereld over. De pandemie waart rond in allerlei gedaanten en er valt nauwelijks een touw aan vast te knopen welke kant het nou opgaat.

We zijn als een zwalkend schip op zee, belandt in een woeste storm die maar niet wil gaan liggen. In deze onzekere tijden en nu bijvoorbeeld ook het voetbalpubliek bij de amateurs al enige tijd verstoken blijft van bezoek aan wedstrijden, zijn de contacten tussen club en aanhang wel erg dunnetjes geworden. Wellicht biedt het terugkijken op de tijd die was, de historie, een beetje meer houvast. Dat is het basisidee bij het initiatief op UNA’s website.

‘Wie kent ze nog?’

Onder de noemer ‘Wie kent ze nog’ is deze week op die website een serie gestart, waarmee getracht wordt de leden/supporters toch te blijven bereiken en te interesseren, met herinneringen aan bijzondere voetbalmomenten van de vereniging. En dat zijn er natuurlijk genoeg in een historie van ruim 90 jaar. Om de twee weken worden historische foto’s gepresenteerd van UNA’s vaandelteam. Dat gaat dus helemaal terug naar het begin van het bestaan (1929) tot aan de meest recente kampioenstitel (2013).

De interesse van de leden wordt aangesproken met vragen als: wie staan er allemaal op de foto’s en wat weet je zoal van hen. Of van het bewuste team als zodanig. Een stuk aanvullende tekst met een paar typerende beschrijvingen van sommige elftalspelers begeleidt de foto. Zo wordt de interesse van de lezer verder aangewakkerd…

Men wordt uitgenodigd om te reageren met namen, beschrijvingen en mogelijk ook met anekdotes of opmerkelijke voorvallen. Dat kan via een dubbelklik op een link in de begeleidende tekst, maar ook via kanalen zoals Facebook. De presentatie van de volgende serie foto’s op de website – twee weken later (deel2) – wordt ingeleid met vermelding van intussen binnengekomen reacties op het voorafgaande deel. En zo gaat het verder met deel 3, enz.

Zoals het ernaar uitziet zal de serie meer dan twee maanden gaan duren. Het valt te hopen dat dan het gebruikelijke voetballeven weer is hervat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen