Die verdient een lintje!

Foto: Veldhoven.nieuws

De aanvraagprocedure voor de Lintjesregen 2021 loopt. Kent u ook iemand die een lintje verdient? Iemand die u het van harte gunt? Zet u zich dan in voor die inwoner en vraag vóór 1 juli 2020 een onderscheiding aan.

Informatie over de criteria voor toekenning van een Koninklijke Onderscheiding vindt u op deze website.

Dien uw voorstel op tijd in!

De procedure neemt geruime tijd in beslag. Daarom moet voor de Lintjesregen 2021 uw voorstel vóór 1 juli 2020 binnen zijn bij de gemeente. Alleen complete, volledig ingevulde voorstelformulieren met bijbehorende bijlagen worden in behandeling genomen (Voorstelformulier Lintjes). U kunt het voorstel per post versturen, geadresseerd aan de burgemeester van de gemeente Veldhoven, Postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. Indienen per e-mail kan ook, gericht aan [email protected].

Wie bepaalt of iemand een onderscheiding krijgt?

Een voorstel wordt ingediend bij de burgemeester van de woonplaats van de kandidaat. Deze geeft een advies en stelt het dossier in handen van de commissaris van de Koning. Ook deze geeft een advies. Vervolgens belandt het dossier bij de Kanselarij der Nederlandse Orden. De Kanselarij legt het dossier voor aan het Kapittel voor de Civiele Orden. Dit Kapittel adviseert de minister ‘die het aangaat’ over het wel of niet toekennen van een onderscheiding. De minister besluit of het advies wordt overgenomen en zal bij een positief advies Zijne Majesteit de Koning voorstellen de onderscheiding toe te kennen.

Meer informatie

Hebt u vragen over de procedure? Stuur een e-mail naar [email protected] of neem contact op met het secretariaat van de burgemeester via het verkorte telefoonnummer 14 040.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen