Gemeente laat verlichting straten en buitengebied controleren

Foto: Veldhoven Nieuws

Ook in Veldhoven werkt op een aantal plaatsen de straatverlichting niet. Tussen 18 en 29 maart wordt alle openbare verlichting in de straten van Veldhoven en het buitengebied gecontroleerd.

Mensen van bouwbedrijf Heijmans bekijken ’s avonds en ’s nachts waar de lampen van de lantaarnpalen niet (goed) branden. Ook kijken ze of de masten erg scheef staan. Deze controle noemen we ook wel ‘schouw openbare verlichting’ en gebeurt twee keer per jaar. Een keer in september of oktober en een keer in maart.

Heeft u last van kapotte verlichting in de openbare ruimte? We begrijpen dat u hierdoor mogelijk minder ziet en wordt gezien. Dat kan een onveilig gevoel geven. We laten de storing zo snel mogelijk oplossen. Melden van kapotte verlichting helpt, want dan weten we eerder waar een lamp moet worden vervangen.

Netwerkstoringen

Het is u vast wel een keer opgevallen dat soms meerdere lampen naast elkaar kapot zijn. We spreken dan van een ‘netwerkstoring’. Dit is een storing aan de grondkabels of aan een kast waaruit meerdere lampen stroom krijgen. Deze kabels zijn geen eigendom van de gemeente, daarom hebben wij weinig invloed op de duur van de storing. De hevige regen van de afgelopen maanden heeft gezorgd voor veel meer storingen aan de verlichting dan we gewend zijn. De eigenaar van het netwerk (Enexis) probeert deze zo snel mogelijk op te lossen, maar door de grote hoeveelheid storingen duurt het zeker meerdere weken.

Melden kapotte verlichting

Ziet u een kapotte lantaarnpaal? U kunt zo’n storing bij voorkeur online melden of telefonisch via het verkorte telefoonnummer 14 040. Vermeld hierbij het lantaarnpaalnummer, of de barcode dat begint met VH..… gevolgd door 6 cijfers of geef aan ter hoogte van welk adres de storing is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen