Zwemclub ’t Zeepaardje bestaat al 50 jaar

Foto: Kitty Tholen

Al 50 jaar biedt ’t Zeepaardje mensen met een beperking de kans om zwemlessen te nemen. Het jubileumfeest vindt op zaterdag 6 november plaats.

Grote voldoening

Het waren Corrie Bazelmans en Sjraar Jacobs die in 1971 de club oprichtten. Al snel sloot Stan Reniers zich bij hen aan. De zweminstructeur is er tot op de dag van vandaag bij betrokken. “Je krijgt er zo’n grote voldoening van.” Het lesgeven bevalt hem dan ook nog steeds goed. “Het mooiste is te zorgen dat de zwemmers zichzelf kunnen redden.” Hoewel ze heel kleine stapjes maken, zit er bij het gros wel vooruitgang in.” Zo mogelijk wordt er naar een officieel diploma toegewerkt. “Een aantal deelnemers is dat ook gelukt. Daar zijn we heel trots op”, zegt vrijwilliger Kitty Tholen.

Ooit telde de club wel 40 leden en tal van vrijwilligers. Vandaag de dag komen op zaterdagmorgen zo’n 26 leden naar Den Ekkerman waar dan 2 baden tot hun beschikking staan. Stan: “Elke zaterdag hebben we het instructiebad, waarvan de watertemperatuur 30 graden is, en het sportbad met een temperatuur van 27 graden, tot onze beschikking.” ’t Zeepaardje heeft momenteel 8 vrijwilligers waarvan er 6 aan het bad staan.

Omdat ze het zo leuk vinden, blijven de meeste vrijwilligers jarenlang bij de club betrokken. “De dankbaarheid die de leden tonen, is met geen pen te beschrijven”, zegt Stan. Nieuwe vrijwilligers zijn overigens altijd welkom.

Marjo Waterschoot

Net als de vrijwilligers blijven ook de leden jarenlang lid. Marjo Waterschoot is zelfs al vanaf het begin lid, dus zij zwemt al 50 jaar bij  ’t Zeepaardje. Stan: “De leden vormen een soort vriendenclub. Dat komt ook doordat broertjes en zusjes mee mogen komen om te zwemmen. Ze helpen soms mee en dat komt de integratie weer ten goede.”

Het jubileumfeest wordt op zaterdag 6 november gevierd. Na het zwemmen is er een gezamenlijke lunch en er treedt een verhalenvertelster op. Daarna is er een receptie voor genodigden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen