Zoo Veldhoven opent na overleg met de gemeente weer haar deuren!

Foto: Veldhoven.nieuws

Vanaf zaterdag kunnen bezoekers het park weer bezoeken en genieten van al het mooie dat het park te bieden heeft. Onder de huidige omstandigheden geldt er wel een maximum aantal bezoekers.

Zoo Veldhoven stelde een protocol op en heeft inmiddels alle maatregelen genomen die nodig zijn in het kader van de corona-veiligheidsvoorschriften om het park weer veilig te kunnen openen. De genomen maatregelen zorgen ervoor dat niemand zich ongerust hoeft te voelen en men ontspannen door het park kan lopen.

Twee dagdelen

Onder de huidige omstandigheden geldt er wel een maximum aantal bezoekers. Er wordt gewerkt met twee dagdelen. ’s Morgens van 09.00 tot 12.30 uur en ’s middags van 13.30 tot 17.00 uur. Beide dagdelen mogen maximaal 300 bezoekers in het park zijn. Om teleurstelling te voorkomen is de mogelijkheid aanwezig om via de website www.zooveldhoven.nl de toegang tot het park te reserveren.

Gescheiden paden

Parkeerplaatsen zijn in ruime mate aanwezig zodat voldoende afstand tussen de auto’s kan worden aangehouden. De komende en gaande bezoekers lopen vervolgens vanaf de aankomst tot het vertrek een gescheiden pad van 1835 meter in één richting. Iedereen kan daardoor voldoende afstand tot elkaar houden (1,5 meter). Gebouwen zijn tot nader order gesloten. In het park is op diverse punten, zoals de toiletruimtes, desinfectiemiddel beschikbaar gesteld. Kortom er is alles aan gedaan om het de bezoeker naar de zin te maken ondanks de beperkingen waar iedereen nog mee te maken heeft in deze crisis.

In zwaar weer

Zoo Veldhoven is blij dat ze de deuren weer kunnen openen, omdat het dierenpark door de coronacrisis in zwaar weer terecht is gekomen. Twee maanden geen bezoekers, dus geen inkomsten, en de dieren moeten gewoon eten en verzorgd worden. “Met de huidige maatregelen moet nog bezien worden of alles kostendekkend zal zijn om alles betaald te krijgen, maar dan hebben we in ieder geval vast iets!”, laat het park weten.

Zoo Veldhoven is een crowdfunding gestart. Er is momenteel 21.000 euro gedoneerd van de benodigde 65.000 euro. Hulp is nog steeds van harte welkom.

U kunt Zoo Veldhoven steunen via deze link

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen