Programma LOEK@SUMMER gaat door. Het kind centraal!

In 2018 nam TV Metzpoint twee padelbanen in gebruik
In 2018 nam TV Metzpoint twee padelbanen in gebruik
Foto: Veldhoven.nieuws

LOEK@SUMMER vindt plaats tussen 14 en 24 juli. Speciaal voor kinderen en jongeren die niet mee kunnen doen met reguliere vakantieprogramma’s.

Ondanks de moeilijke en verwarrende tijd waarin we met z’n allen zitten, vol met onzekerheden en maatregelen waar we ons allemaal aan moeten houden, heeft Stichting LOEK@YOU gelukkig groen licht gekregen om LOEK@SUMMER 2020 door te laten gaan.

Voor kinderen heeft corona ook een flinke impact. Daarom is corona dit jaar als rode draad meegenomen in het programma. Vooraf willen we aangeven dat we niemand hiermee willen kwetsen, maar voor kinderen juist wat lucht willen brengen omtrent dit onderwerp. Met een lach, een traan en met alle respect voor iedereen die met corona te maken heeft (gehad).

Doelgroep

LOEK@SUMMER is in het leven geroepen voor alle kinderen en jongeren die niet mee kunnen doen met reguliere vakantie programma’s. De programma’s richten zich op de leeftijdscategorie 4 t/m 18 jaar, normale en hoge begaafdheid.

Problematieken die bij deze doelgroep spelen kunnen zijn: prikkelgevoelig, autisme, ADHD, ODD, hechtingsproblematieken, trauma, overlijden ouder, chronische zieke kinderen, pijnklachten, DCD, taalontwikkelingsproblematiek enz.

Kleine groepjes

Het LOEK@SUMMER programma bestaat uit activiteiten van 3 à 4 uur. Centraal in deze activiteiten staat de natuur, rust, ontdekken en ontmoeten. De groepjes bestaan uit 3 tot 6 kinderen en worden begeleid door onze vele vrijwilligers. Daarnaast zijn er per dag altijd 2 professionals aanwezig. Dit om de veiligheid voor de kinderen en jongeren te waarborgen. Per dagdeel kunnen er maximaal 6 kinderen aanwezig zijn.

Bij LOEK@SUMMER staat het kind centraal en door de activiteiten aan te passen op de krachten van het kind proberen wij elk kind een positieve en leuke ervaring te bieden en kunnen de kinderen WEL mee doen.

Activiteiten

Tot de activiteiten behoren onder meer padel (mix tussen tennis en squash), hutten bouwen in het bos, vissen en kibbeling eten, een mondkapje maken, een auto knutselen, tennis en nog veel meer.

Tickets zijn aan te schaffen via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen