Vrijdag 29 mei is de eerste Nationale Balkonbeweegdag

Foto: Jerry Immers

Op vrijdag 29 mei houdt het Nationaal Ouderenfonds samen met haar partners de Nationale Balkon Beweegdag. Cordaad Welzijn pakt het initiatief voor Veldhoven op.

Cordaad Welzijn pakt het initiatief in Veldhoven op en verzorgt op vier locaties een gezellige en sportieve activiteit op afstand. Men is met elkaar en voor elkaar actief. Natuurlijk kunnen mensen vanuit de (binnen)tuin of galerij ook meedoen.

Wat is Balkon Bewegen?

Het Balkon Bewegen is een initiatief ontstaan in corona-tijd. Daarbij gaan vrijwilligers en professionals, zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches, langs woon- en zorgcentra om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon is het symbool om ouderen in het zonnetje te zetten. Zo wordt op deze manier de veiligheid gewaarborgd van de ouderen.

Het Nationaal Ouderenfonds wil met de Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het land bundelen en op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en een gezellige, positieve ochtend laten beleven. Om 11:00 uur is het landelijke startmoment van de Nationale Balkon Beweegdag.

Programma in Veldhoven.

11.15 uur Parkeerplaats de Bree

11.50 uur Binnenplein De Handwijzer

13.00 uur Plein Burgemeester Van Hoofflaan

13.45 uur Locatie Merefelt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen