Zaterdagavond vreemde figuren aan de Ree en omliggende straten

Halloween aan de Ree werd zaterdagavond goed bezocht. De organisatie had een coronaproof parcours uitgezet.

Het was de vierde keer dat het Halloweenevenement plaatsvond aan de Ree en enkele omliggende straten. Omdat het een evenement voor kinderen tot 12 jaar was, mocht het van de gemeente doorgaan. De organisatie heeft er alles aan gedaan om het veilig te laten verlopen. Zo stond de eenrichtingsroute op de Facebookpagina en werden de bezoekers via verlichte pijlen door de deelnemende straten geleid. Op enkele plaatsen waren anderhalve metervakken gemaakt.

Bonte stoet

Vanaf 19.00 uur trok een bonte stoet langs de huizen. Bij zo’n 50 woningen hing een poster, gesponsord door MOONS by Bakery Moeskops. Vaak was de woning fraai versierd, en kon de jeugd er verpakt snoepgoed krijgen. Sylvia Maas had aan de Smelen een coronaproof opstelling gemaakt om snoep te overhandigen. Via een verlichte pvc-pijp die uitmondde in een bek van een pompoen, kregen de kinderen verpakt snoepgoed. “En wat zeg je dan…? Happy…”, probeert een vader tegen zijn dochter. ‘Birthday”, antwoord het meisje. “Halloween”, verbetert haar vader.

Bij de meeste deelnemende huizen stond een bakje of mandje met snoep. Waar aangebeld mocht worden, werd de zoetigheid aangereikt met bijvoorbeeld een visnetje. Rond 20.30 uur begon het wat te regenen, maar toen was bij het gros van de deelnemende huizen het aangeboden lekkers ook op. Gelukkig hadden de meeste kinderen hun mandje of emmertje toen al goed gevuld. De organisatie mag terugkijken op een geslaagd evenement.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen