Historie van Veldhoven wordt in beeld gebracht

Foto: Veldhoven Nieuws

Als de gemeente Veldhoven op 1 mei 2021 de honderdste verjaardag viert, is er een film die een eeuw historie in beeld brengt. De makers roepen Veldhovenaren op om met bijzondere verhalen en beelden te komen.

Wat waren belangrijke gebeurtenissen, markante personen en hoe zat het met de rivaliteit tussen de vier oorspronkelijke kerkdorpen? Samen met intrigerende portretten, verborgen verhalen en uniek beeldmateriaal vormt dit straks een film die de Veldhovenaren van toen en nu met elkaar verbindt.

De Veldhovense Monique Fuchs en Niek Pennings uit Haarsteeg maakten samen al veel producties en tekenen voor de professionele documentaire over Veldhoven.

Oproep aan (oud-)Veldhovenaren

Dankzij de verschillende heemkundekringen heeft het duo toegang tot een uitgebreid archief. Maar er is ongetwijfeld veel interessants wat nog ergens op zolder ligt of nog nooit verteld is. Daarom doen ze een oproep aan (oud-)Veldhovenaren: Ken jij een bijzonder verhaal, en/of heb je foto’s of filmfragmenten die volgens jou absoluut niet mogen ontbreken in deze film? Stuur dan zo spoedig  mogelijk een bericht naar [email protected]. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt en wie weet zie je jouw verhaal straks terug op het witte doek.

Waar en wanneer de film precies vertoond gaat worden is nog niet duidelijk, daarover wordt nog nagedacht. Dat hangt mede af van wat op dat moment mogelijk is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen