Realisatie Plan Zuidzorg start dit jaar

Foto: Veldhoven Nieuws

Het kantoor van Zuidzorg maakt dit jaar plaats voor de bouw van appartementen. Aan de Run 5601 realiseert projectontwikkelaar Interesting Vastgoed 40 koop- en 56 huurappartementen.

In 2020 hield de Eindhovense projectontwikkelaar twee sessies om omwonenden over het plan te informeren. Het plan behelst de bouw van 40 koop- en 56 huurappartementen aan de Run 5601. Het oude gemeentehuis van Veldhoven, tegenwoordig het kantoor van Zuidzorg, wordt gesloopt. Interesting Vastgoed is inmiddels eigenaar van het pand. Op de plaats van het gebouw worden de koopappartementen gerealiseerd. Op de naastgelegen parkeerplaats komen de 56 huurappartementen. 25 procent daarvan wordt gerealiseerd in het sociale segment. Een ondergrondse parkeergarage maakt deel uit van het plan. Het geheel krijgt een duurzaam karakter. Zo zullen de gebouwen duurzaam worden ontwikkeld ten aanzien van materialisatie, energie en leefbaarheid.

Het moment waarop het bestemmingsplan daadwerkelijk ter inzage in kan, is nog van een aantal zaken afhankelijk, maar het zal begin van dit jaar zijn, laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. De verwachting is dat de bouw vóór de zomer van 2021 start. Vooralsnog houdt Zuidzorg de locatie in gebruik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen