Dit jaar geen CityFest in Veldhoven

Foto: Veldhoven.nieuws

Het had de feestelijke aftrap moeten worden van de festiviteiten rondom de viering van het eeuwfeest van de gemeente Veldhoven. Helaas heeft de organisatie moeten besluiten dat het feest dit jaar niet kan doorgaan.

Het driedaagse evenement stond op 24, 25 en 26 september op de agenda. Terwijl de organisatie de eerste uitgaven voor het feest al had gedaan, was er afgelopen dinsdag een overleg bij de gemeente over het CityFest. “We vroegen ons samen af of het wel verantwoord was om op dit moment de kosten verder door te laten lopen. Op 17 september is er weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Het is lang niet zeker dat we dan groen licht krijgen. Met de gemeente en het Comité Veldhoven 100 kwamen we tot de conclusie om het CityFest dit jaar niet door te laten gaan”, meldt Hein Wagemans namens het bestuur van het CityFest.

Duur feestje

Omdat er maar maximaal 750 bezoekers zijn toegestaan, zou het een erg duur feestje worden. Het Meiveld moet immers met hekken worden afgezet, er moet kaartverkoop worden geregeld alsmede een uitgebreide toegangscontrole. Ook stelt het bestuur dat het opgelegde maximum aantal bezoekers voorbijgaat aan de doelstelling van het CityFest: een gratis toegankelijk festival voor alle Veldhovenaren.

Het bestuur laat weten het uitstel erg jammer te vinden en gaat ervan uit dat het CityFest volgend jaar wel kan plaatsvinden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen