Voormalig koor Young Harvest houdt reünie in Dorpshuis D’n Bond

25 sep , 13:27 Nieuws
young harvest alessie en van gerwen
Op 12 oktober zien en ontmoeten de oud-leden van het koor Young Harvest elkaar weer. Ze houden dan een reünie in Dorpshuis D’n Bond. Ken jij iemand die daar bij moet zijn?
Het koor kent zijn oorsprong in 1973, vertelt oprichter Bert Alessie. “De naam Young Harvest (steeds vernieuwende oogst) slaat op het steeds vernieuwen van het repertoire. We begonnen met 25 leden en groeiden uit naar 55 leden. We behoorden tot een van de betere koren in de regio. Samen met ons combo luisterden we kerkdiensten op in de toenmalige schuurkerk in Zonderwijk. We wisten de kerkgangers te boeien met onze muziek. Ze stonden toen in de rij om de mis bij te wonen.”

Muzikale reis

Op een gegeven moment lag het door het koor gekozen repertoire niet meer in lijn met wat de pastoor wilde. De ontwikkeling in een andere muzikale richting leidde dan ook in 1984 tot een vertrek uit de kerk. Alessie: “Toen kwam de vraag: hoe houden we het interessant voor de mensen? Tijdens een brainstormsessie besloten we om met een voorstelling een muzikale reis om de wereld te maken. Met onze productie ‘Reis rond de wereld’ kregen we Theater de Schalm 4 keer vol. We hebben sindsdien tot aan de eeuwwisseling gemiddeld om de 2 jaar een avondvullende show gegeven.”
In 1994 volgde met een reis naar Estland een hoogtepunt voor het koor. “Dat was in het kader van een uitwisseling. Het koor uit Estland trad in Veldhoven op tijdens het internationale korenfestival dat in de toenmalige Springplank werd gehouden. In Estland traden we op in een concerthal. De akoestiek in de zaal was een flinke uitdaging voor ons. Door een slimme opstelling van het koor werd ons optreden een succes. Er zijn oud-koorleden die nog steeds contact hebben met leden van het Estlands koor”, weet Alessie.

Aanmelden

Thomas van Gerwen speelde indertijd in het combo en zit in het organisatiecomité van de reünie.  “Tijdens een eerdere reünie was het combo er ook bij. Er werd toen spontaan gezongen.” De reünie op 12 oktober vindt plaats in Dorpshuis D’n Bond. Deelnemers betalen 15 euro. Aanmelden voor de reünie kan via Sandra de Swart per e-mail: [email protected]. Mocht iemand contact hebben met oud-leden die nog niet gereageerd hebben, geef dit bericht vooral door.