Bij VLTC gaan plezier en sportiviteit al 60 jaar samen

17 nov 2022, 13:07 Sport
vltc ouder kind toernooi
De Veldhovense Lawn Tennis Club (VLTC) is de oudste tennisvereniging van Veldhoven. Ze viert dit jaar het 60-jarig bestaan.

Gezellige informele vereniging

“Een prettige wedstrijd”, zegt Rob van der Plas tegen zijn tegenstanders vlak voordat hij serveert. Samen met zijn dochter Marit neemt de Veldhovenaar deel aan het Ouder-PLUS-kind toernooi van VLTC. Op alle 10 banen wordt zondagmiddag 13 november volop getennist door 56 sportievelingen. Van der Plas is al zo’n 12 jaar lid van de club aan de Korze. “Het is een gezellige informele vereniging”, karakteriseert hij VLTC. Hij speelt zijn competitiewedstrijden op de vrijdagavond die ook altijd heel gezellig zijn, vooral na de wedstrijd als de hapjes op tafel komen. “Maar tijdens de wedstrijd gaat het om de puntjes”, klinkt het fanatiek.
Dochter Marit is 24 en tenniste vroeger ook bij VLTC. Nu ze Rechten studeert in Tilburg is ze overgestapt naar de Tilburgse studententennisvereniging Lacoste waarmee ze competitietennis speelt. “Mijn vader vroeg of ik vandaag tijd had om mee te doen aan het Ouder-PLUS-kind toernooi. Toevallig was ik vandaag thuis, dus dat kwam goed uit.” De eerste punten heeft het duo al snel binnen op het toernooi dat PLUS André en Joyce van Reijen als sponsor kent.
vltc

Competitie

Op 1 en 2 juli is het 60-jarig jubileum officieel gevierd met een weekend vol activiteiten zoals een invitatietoernooi, pubquiz, feestavond, escapegame en een demonstratiewedstrijd van onder meer het tennistalent Mees Röttgering. “Er was voor elk wat wils voor onze 775 leden”, zegt Marjo Yücesan. Ze speelt zelf ook competitietennis en daarnaast is ze voorzitter van de Jeugdcommissie. De jongste leden zijn 6 jaar en dat loopt op tot een aantal vitale tachtigers. ‘We hebben 82 jeugdleden en we promoten binnen de club dat iedereen competitie speelt. Leden kunnen kiezen tussen 1 of meerdere keer per week trainen, de keuze bepaalt de hoogte van het lidmaatschap. Los daarvan mogen alle leden dagelijks komen tennissen als er een baan vrij is.”
Sander van Asten van YouSports verzorgt samen met een aantal van zijn trainers de trainingen. Elke zaterdag loopt er ook een rolstoeltennistrainer rond bij VLTC. Daarmee onderscheidt de club zich want de leden die in een rolstoel zitten, komen uit de hele regio. “We hebben 6 jeugdleden en 8 senioren die in een rolstoel zitten”, zegt Van Asten desgevraagd.

Bokkenpoten

Naast competitietennis houdt de club ook jaarlijks enkele toernooien. Zo is er elk jaar in juli een open toernooi voor KNLTB-leden. Het Boktobertoernooi vindt plaats tussen de najaars- en wintercompetitie. Yücesan: “Dat is een invitatietoernooi. Het is erg populair want de editie die onlangs plaatsvond zat met 120 deelnemers helemaal vol. Het is een toernooi waarbij bokkenpoten, bockbier en bokworst tot de versnaperingen horen.” Maar ook staan er niet-tennisactiviteiten op het programma. “Voor de jeugdleden is er elke 2 jaar een kamp. Het andere jaar kiezen we voor een andere activiteit. Dit jaar zijn we met de jeugd naar Toverland geweest.”
Nieuwe leden, en zeker ook jeugdleden, zijn altijd welkom. Voor vragen over een lidmaatschap zie de website van VLTC ( www.vltcveldhoven.nl
). Heb je als potentieel jeugdlid nog vragen of wil je een keer een proefles volgen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] .