Bij DéDé Dance danst na 44 jaar de derde generatie al

Foto: DéDé Dance

In 44 jaar tijd groeide DéDé Dance naar een dansschool met 32 vestigingen. Met veel creativiteit en flexibiliteit dansen docenten en leden zich nu door de coronatijd heen.

DéDé Dance kent zijn oorsprong in Asten. “Op 6 december 1976 begon mijn moeder in Asten DéDé Dance. Gaandeweg kwamen er meer vestigingen in Brabant en Limburg. In Veldhoven was onze eerste vestiging aan de Pietershoek. Nu zitten we al weer jaren aan de Blaarthemseweg 6. Met zo’n 1.000 leden is Veldhoven de grootste vestiging en ook ons thuishonk”, vertelt directrice Deyonne van Dam (35). Inmiddels verwelkomt de dansschool al de derde generatie van meisjes die indertijd bij haar moeder zijn begonnen.

Deyonne is geboren en getogen in Veldhoven. In 2013 nam ze de leiding over van haar moeder. Met dochter Deomi (12) staat ook hier de derde generatie al in de startblokken. Samen met zo’n 80 docentes, allemaal intern opgeleid, verzorgt Deyonne wekelijks lessen. “Vaak zijn docentes hier op jonge leeftijd als leerling begonnen en doorgegroeid naar het geven van les. Alle docentes zijn bij ons in loondienst.”

Lady Fit

Binnen DéDé Dance worden vier dansstijlen aangeboden: Danceballet, Classic, Modern en sinds september 2019 ook Urban. De jongste uitbreiding is Lady Fit. “Daarmee zijn we gestart in september van het vorige jaar. Het zijn sportlessen op muziek die we in groepsverband aanbieden. Inmiddels doen dit zo’n 130 leden waarvan de oudste al halverwege de tachtig is.”

DéDé Dance

Corona

Toen vorig jaar de eerste lockdown inging, lag de dansschool even stil. Maar al snel werd lesgegeven in de buitenlucht. “In Veldhoven gaven we les op het plein voor de balletschool, maar ook op het terrein van UNA en het gilde. Later zijn we overgegaan naar online lessen. Dat doen we nu nog steeds. We zien dat veel leerlingen bloedfanatiek aan het werk zijn. Liever hebben we natuurlijk alle meiden bij elkaar, maar dit is een leuk alternatief.”

Vooruitzicht

Bij DéDé Dance hopen ze dat de dansschool weer snel open mag. “Maar we zijn vooral blij dat we ondanks alles toch door kunnen draaien. Dansen kan namelijk altijd. We hopen heel erg dat deze zomer de logeerlessen kunnen doorgaan. De kinderen logeren dan een nachtje in de balletschool in Veldhoven. Voor leerlingen vanaf 8 jaar hopen we dat DéDé Holiday doorgaat. Dat is een driedaags danskamp.” Wanneer de leden hun danskunsten aan het publiek kunnen tonen, blijft afwachten. “Normaal is ons eerste optreden op de eerste zondag in april tijdens de Oerse Braderie. Vanaf die datum is er vervolgens elke week wel ergens een optreden vanuit een van onze 32 vestigingen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen